Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy

Pasta z fety i suszonych pomidorów

Składniki na ok. 370 g:
200 g sera feta (waga samego sera bez zalewy)
5 sztuk pomidorów suszonych w oleju
5 oliwek zielonych lub czarnych bez pestek w zalewie
1 łyżeczka świeżej, posiekanej bazylii
1 łyżka koncentratu pomidorowego
100 g serka kremowego typu Philadelphia
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Ser feta, pomidory, oliwki, posiekaną bazylię, koncentrat pomidorowy i serek kremowy zmiksować w malakserze lub blenderze. (Nie trzeba na gładką masę. Mogą zostać kawałki).
Jeśli pasta będzie zbyt sucha, dodać olej ze słoika z suszonymi pomidorami i jeszcze raz zmiksować. (Dodaję ok. 3 łyżek). Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem. (Z solą ostrożnie. Feta jest już słona).
Pastę można przechowywać do tygodnia w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation